Megbénulhat a budapesti közlekedés hétfőn 14 órától a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) által szervezett, a sztrájkoló tanárok melletti szolidaritási akció miatt.

 A hétfő reggel kétórás figyelmeztető sztrájkot tartó tanárok melletti kiálláson kívül az általános bérrendezés elősegítését is célozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) délutáni, 14 órától kezdődő autós akciója, amely a szervezők szerint megbéníthatja a főváros közlekedését.

Közel 200 gépjármű vonul fel a Hősök teréről induló demonstráción – tudatta a MASZSZ alelnöke, Székely Tamás. Közleménye szerint az akció a pedagógusok melletti szolidaritáson túl a bértárgyalások eredménytelenségére is felhívja a figyelmet.

Minthogy a rendőrség nem hajlandó az autós felvonulás miatt az utakat lezárni – írta – a Magyar Szakszervezeti Szövetség előre is “türelmet és megértést kér” a budapesti autósoktól. A demonstráció útvonala:

Hősök tere - Andrássy út- Károly krt.- Erzsébet híd - Attila út - Alagút u. - Fő u.- Bem rkp. - Margit híd - Szt. István krt . - Váci út - Lehel út - Dózsa Gy. út - Hősök tere

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!