Miközben öbb iskolában folytatódott a polgári engedetlenség mozgalom, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) megyei szervezetei, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) négy tiltakozó eseményt is szervez.

Hétfőn országszerte folytatódtak az iskolák polgári engedetlenségi mozgalmai, köztük a Winkler Márta által alapított első magyar alternatív oktatási intézményé, a budapesti Kincskereső Iskoláé is. A PDSZ közösségi oldala szerint ma a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban sem vette fel a munkát 31 tanár, és hasonlóan gondolkodott a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnázium is, valamint a IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium.

De nemcsak polgári engedetlenséggel, hanem tiltakozásokkal is folytatják harcukat a pedagógusok, azt hirdetve, hogy a sztrájk alapjog.

Március 2. 17 óra, Szombathely

A Fő téren tiltakozik a Pedagógusok Szakszervezete Vas megyei Szervezete „Kiállás az oktatás és a gyermekek jövője érdekében” címmel. A rendezvényen felszólal Totyik Tamás, a PSZ alelnöke, Varga Tamás, a Gothard Jenő Általános Iskola tanára, Hende István, a Jáki Nagy Márton Általános Iskola tanára és Lukács Gábor, a VMSZC Puskás Tivadar Szakképző Iskola oktatója. Mint írják: kockás szalag, sál stb. viselésével a résztvevők kifejezhetik a rendezvény üzenetével való egyetértésüket. Egyúttal jelzik, hogy a rendezvény nem politikai célú, a politikától elhatárolódik! Kérjük a résztvevőket a politikai véleménynyilvánítás mellőzésére!

Március 3. 16.30, Pécs

16.30-tól gyülekezés a Barbakán téren, 17 órától vonulás a Klímó Gy. utca - Aradi Vértanúk útja - Hunyadi út - Széchenyi tér útvonalon.
A gyűlés helyszíne: Széchenyi tér Dzsámi alatti területe. Felhívásukban aláhúzzák, hogy a kormány a sztrájkrendelettel a nevelési-oktatási intézményekben dolgozók alapjogát korlátozza. Ma a pedagógusoktól, holnap mástól is elvehetik a sztrájkjogot! A pécsi gyűlésre a nevelési-oktatási intézmények dolgozóit, szülőket, és mindazokat várják, akik egyetértenek velük.

Március 4. reggel 8 óra, Szekszárd

A többi helyszíntől eltérően itt reggel 8 órakor, Garay téren vár Csapó Kata, az Ady Endre Technikum oktatója és Kovács Attila, a Garay János Gimnázium tanára, PDSZ felügyelőbizottsági tag mindenkit hív, aki résztvenne, legyen pedagógus, diák, szimpatizáns, szekszárdi vagy vidéki. A sztrájktörvény ellen tiltakoznak, illetve követelik a bér- és óraszám rendezését.

Március 5.17 óra, Tatabánya

A PSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezete és a PDSZ közös gyűlésének helye a Fő tér (Életfa). Mert mind mondják: „Ha nem teszünk semmit, HOLNAP KI FOG TANÍTANI?”

Forrás: mfor.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!