Fontosnak tartják a műszakok átadás-átvételére fordított időkeret meghatározását az ágazati reprezentatív szakszervezetek, valamint a kamarák akik az Egészségügyért Felelős Államtitkársággal folytattak tárgyalásokat az Ágazati Kollektív Szerződésről - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Jelentős eredmény, hogy a korábbi 6 hónapos munkaidőkeret 3 hónapra csökkent az ÁEEK fenntartású intézményekben, ugyanakkor fontosnak tartják a műszakok átadás-átvételére fordított időkeret meghatározását - hangzott el a tárgyaláson jelen levő szakszervezetek és köztestületek részéről. A tárgyalások szeptember 28-án, szakértői szinten folytatódnak.

  A tárgyalást Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár vezette, részt vett Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, valamint a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZEDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) képviselője.