A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átszervezése kapcsán még nem született végleges tervezet, ezért érthetetlen a szakszervezet „támadása” - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkár vasárnap az MTI-vel, reagálva a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének kifogásaira.

Az érdekvédelmi szervezet elnöke, Holecz Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, elutasítja a NAV „buldózer-típusú" átalakítását. A tömörülés szerint át kell gondolni a megyei igazgatóságok összevonását, illetve a középfokú szervek teljes megszüntetését, és sérelmezik, hogy mind a beosztotti, mind a vezetői állomány a sajtóból értesül a különböző átszervezési koncepciókról.

Tállai András erre reagálva úgy nyilatkozott, hogy a gazdasági tárca a szakszervezetek bevonásával kívánja végrehajtani a szükséges változásokat.  

„Éppen ezért is érthetetlen, hogy a szakszervezet a valós tények ismerete nélkül, azonnal, durva támadást indít az átalakítás ellen, miközben ez az adózók magasabb színvonalú kiszolgálását és a költségvetési bevételek hatékonyabb beszedését hozná el" - fogalmazott a parlamenti államtitkár, aki a jövőben miniszterhelyettesként fogja felügyelni az adóügyeket, a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül létrejövő önálló adóügyi államtitkárság vezetőjeként.