A Liga vezetője, Gaskó István arra hivatkozva tette meg javaslatát az elnökségnek a kizárásra, hogy az ODFSZ nem határolódott el vezetője, Bárány Balázs Péter tevékenységétől.

Információink szerint a döntés kilenc szavazattal született meg, hat ellenében. A kizárás előtt Bárány – az ODFSZ képviseletében – magyarázatot kért a Liga gazdálkodását érintő két újabb üggyel kapcsolatban. Mint írta, értesülései szerint a konföderáció az Egyesült Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezetétől nemrég húszmillió forint kölcsönt vett fel, ami „figyelemmel a Liga jelenleg fennálló, százmil­liós nagyságrendű adósságállományára és ingatag gazdasági helyzetére, rendkívül kockázatos, másrészt az elköteleződés alapszabály-ellenesen történt". Ezzel párhuzamosan arról is tudomást szerzett, hogy Gaskó István kíséretével október elején először Párizsba utazik az Európai Szakszervezeti Szövetség kongresszusára, majd Brazíliába, São Paulóba, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség általános tanácsának ülésére.

A lapunk birtokába került dokumentum alapján a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya határozatot hozott a VDSZSZ Szolidaritás Gaskó István elnöksége alatti gazdálkodásával kapcsolatos, ismeretlen tettes ellen folyó nyomozások egyesítéséről, amelyekben „különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntettének megalapozott gyanúja merült fel".

Forrás: Magyar Hírlap