Nagyvonalú fizetésemeléseket hajtottak végre idén a magyar vállalatok a Hays Group felmérése szerint. A közel félezer cégre kiterjedő kutatás alapján a bérek átlagosan 2,6 százalékkal emelkedtek 2015-ben és az emelések különösen az ipari szektorban voltak magasak. A cég szakértője szerint ebben jelentős szerepet játszik az egyre komolyabb munkaerőhiány, amivel a szektorban küzdenek – írja a Portfolio.

A 2,6 százalékos átlagos bérnövekedés és a jegybank idei 0 százalékos inflációs várakozása mellett a reálbér-növekedés üteme is elérheti a 2,6 százalékot 2015-ben.

   A tanácsadó cég kutatása szerint az ágazatok hierarchiája is átrendeződött a keresetnövekedésben. Az ipari vállalatok idén is átlag feletti fizetésemelésben részesítették dolgozóikat, folytatva egy többéves trendet. Régebben ez egyáltalán nem volt jellemző ezekre a cégekre. Ráadásul a termelő vállalatok között jóval az országos átlag alatti a béreket befagyasztó cégek aránya.

   Magyar Szilvia, a Hay Group szenior tanácsadója felhívja a figyelmet: mindennek az is az oka, hogy ezek a cégek már nem csak a mérnökök, hanem a fizikai dolgozók és operátorok között is egyre súlyosabb munkaerőhiánnyal küzdenek.

A felmérés szerint még a jellemzően a legtöbb bért emelő pénzügyi vállalatok is csak az átlag alatti fizetésemelést tudtak végrehajtani.

Egyre nagyobb szerepet kapnak a béren kívüli juttatások


   Megállapítják azt is, hogy az utóbbi években egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak az alapbéren kívüli juttatások. A teljesítmény alapú bónuszok néhány évvel ezelőtt az összes munkavállaló átlagát tekintve a fizetési csomagnak csupán 7 százalékát tették ki, mára ez a szám 9,5 százalékra kúszott fel.

A válság óta folyamatosan növekszik a ténylegesen kifizetett bónuszok aránya is, ami azt jelentheti, hogy a kitűzött célokat nagyobb arányban tudják teljesíteni a munkavállalók és a vállalatok. A Hay Group elemzői várakozásai szerint ez a trend jövőre is folytatódhat.

A cafeterián csak keveset emeltek


   A béren kívüli juttatások sztárja továbbra is a cafeteria, a rugalmas juttatási rendszer, amelyben meghatározott keretösszegen belül különböző elemeket (SZÉP kártya, Erzsébet utalvány, nyugdíjpénztári hozzájárulás, közlekedési támogatás, stb.) választhat a munkavállaló.

   E juttatás esetében a kulcsot a bruttó keretösszeg mértéke jelenti, amelyet a felmérésben résztvevő vállalatok jelentős hányada - közel 20 százaléka - emelt meg, viszont az emelés mértéke csak kismértékű volt, átlagosan 3 százalék. Ez alapján a cafeteria bruttó értéke az összes munkavállaló átlagát tekintve évente 337 ezer (havonta 28 ezer) forint.

Jövőre lassulás várható


   A jövő évi előrejelzés az ideinél kedvezőtlenebb képet fest: 2016-ra a jegybank 1,9 százalékos inflációra számít, a tervezett béremelés mértéke viszont csak 3 százalék körüli lesz. A reálbér növekedés tehát várhatóan folytatódik ugyan, de lassulni fog.

Forrás: Portfolio