A Soproni Gyógyközpont pályázatot írt ki számos orvosi állás betöltésére, azért, mert lejárnak a korábbi kinevezések. A szakemberhiány nem lett nagyobb – írja a kisalfold.hu.

 Országosan vezető hír lett, hogy jelentős, ötven százalékos az orvoshiány a Soproni Gyógyközpontban. Utánajártunk.

   Való igaz, az intézmény honlapján megjelent egy sor pályázati felhívás. Osztályvezető főorvos, orvos, gyógyszerész, osztályvezető, szakdolgozó és egyéb munkakörökbe várnak jelentkezőket.

   Bizonyos kinevezések ugyanis határozott időre, például öt évre szólnak, s ezek közül jár le jópár szerződés: 7 főorvost, 13 orvost, 5 osztályvezetőt érint.

   A honlapon az alkalmazás feltételei is szerepelnek. Az állások többsége jövő év januárjától tölthető be.

   Keresnek még ugyanakkor továbbá például technikai- és szakdolgozókat is.

  - A közzétett orvosi és egyéb osztályvezetői állások jelenleg betöltöttek. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi kinevezések határozott ideje 2015. december 31. napján lejár, ezért törvényi kötelezettségből adódóan meg kellett hirdetni a pályázatokat - nyilatkozta a kisalfold.hu-nak dr. Korányi László megbízott főigazgató.

  - A törvény rendelkezik arról is, hogy ezeket milyen módon kell kiírni. Intézményünk a jogszabályi rendelkezéseknek tett eleget.

A mostani felhívás, tehát nem azt jelenti, hogy ennyi orvos hiányozna Sopronból, hanem azt, hogy ezen megüresedő posztokra várnak jelentkezőket. Az Erzsébet-kórházban egyébként közel 180 orvos dolgozik.

   Korábban megírtuk: az egészségügyben - főként a nyugati határszélen - természetes jelenség a fluktuáció. Vannak olyan szakterületek Sopronban, ahová további orvosok jelentkezését várják.

  A biztonságos betegellátás feltételei azonban adottak.

Forrás: kisalfold.hu