A kormány a hiteles és naprakész tájékoztatás érdekében a közép-magyarországi régióra is kiterjeszti a munkaerő-piaci tanácsadó-hálózatot – jelentette be Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a minisztérium közleménye szerint elmondta, az álláskeresők és a munkavállalók így már az ország minden részében igénybe vehetik az ingyenes szolgáltatásokat.

A tavaly január óta működő vidéki hálózat mellett a központi régióban is elérhetővé válik a díjmentes munkaerő-piaci tanácsadás. A program célja, hogy a munkát keresők és a munkaviszonyban állók szakszerű, naprakész segítséget vehessenek igénybe a jogszerű foglalkoztatás és a jogkövető, jogtudatos magatartás érdekében. Az érdeklődők online vagy személyesen kaphatnak választ, tanácsokat munkajogi, foglalkoztatási jogi, társadalombiztosítási és a munkavállaláshoz kapcsolódó adójogi kérdésekben.

Az ügyfelek az eddigiekben elsősorban munkajogi, társadalombiztosítási ügyekben (ideértve az üzemi baleseti, foglalkoztatási megbetegedési és családjogi területeket is) éltek a hálózat kínálta lehetőségekkel. A statisztikák szerint az esetek döntő többségében személyre szabott vagy tájékoztató jellegű tanácsadást igényeltek

- közölte az ITM.

Budapesten és Pest megyében az összesen mintegy másfél millió foglalkoztatott miatt különösen fontos a jogszerű foglalkoztatás támogatása. Az új személyes ügyfélszolgálatok az öt fővárosi mellett egy százhalombattai helyszínen várják a segítséget kérőket. Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által megvalósított programban biztosított, online foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások az egész országból hozzáférhetők. További, részletes információkért és elérhetőségekért a www.munkaerotanacsadas.hu oldalt érdemes felkeresni.