Elismerte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kiskereskedelemben magasabb fizetéseket lehet kapni, mint az egészségügyben. Lázár János a kormányinfón kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint a dél pesti Jahn Ferenc Kórházban a teljes belgyógyászati osztály felmondott, hogy egy a közelben újonnan nyílt bútoráruházba menjenek dolgozni. A politikus ismertette, az ágazati béremelés folyamatos és noha a sztrájkbizottság már felállt, de közel vannak a megállapodáshoz. Megjegyezte azt is, hogy a bérfejlesztésre az első fél évben nem volt lehetőség – ismertette a Klubrádió.

Keresztet vetett a kormány a plakáttörvényre - a Miniszterelnökséget vezető miniszter legalábbis nem számít sikerre. Lázár János ugyanitt jelezte, nem számít sikerre a holnapi szavazáson. A politikus hozzátette, ugyan készek lettek volna az ellenzéki módosítókat is elfogadni, de a pártok megijedtek. A jövőben szimpla feles törvényekkel akarnak majd rendet tenni a kérdésben.

Elfogadhatatlan, hogy egy olyan egészségügyi rendszert neveznek világszínvonalúnak, ahonnan az ápolónők a kereskedelembe mennek dolgozni - utalt a Jahn Ferenc Kórházról szóló hírekre az MSZP országgyűlési képviselője.

Szakács László emlékeztetett, a közbeszerzési döntőbizottság a napokban 50 millió forint bírságot szabott ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központra egy szabálytalanul kiírt közbeszerzés miatt.

A szocialista Kunhalmi Ágnes nyílt levelet írt a Jahn Ferenc Kórház főigazgatójának. Az ellenzéki politikus szerint teljes mértékben érthető, hogy a kórház gondokkal küzd, hiszen a Fidesz-kormány az elmúlt években százmilliárdokat vont ki az egészségügyből.

A szocialisták egyetlen felelős orvost vagy intézményvezetőt sem hibáztathatnak azért, ha az ellátásban vannak problémák. Azt írta, hogy egy Fidesz-közeli kommunikációs céget foglalkoztatnak havi 800 ezer forintért, amiből egyébként orvosok és ápolók fizetését is lehetne finanszírozni. A szocialista képviselő arra kérte a főigazgatót, hogy hozzon nyilvánosságra minden olyan dokumentációt, ami igazolja, hogy a kórházban valóban éves felújítás zajlik, a belgyógyászati osztály pedig zavartalanul működik, a munkatársak betöltik korábbi pozíciójukat. Kerestük az Állami Egészségügyi központot, de eddig nem válaszoltak.

Forrás: Klubrádió