Igaz, ezt a bért nem a pályakezdő dolgozók kapják meg, és feltehetőleg nem is a buszvezetők. A cég a sofőrök elvándorlását segítő szakszervezeteknek is odaszólt – olvasható az mfor.hu oldalán.

„A BKV biztos, hazai munkahelyet kínál” - kezdődik a cég új közleménye, melyben a héten megindult toborzási akcióra tesznek rá még egy lapáttal. Mint ismert, a BKV nettó 200 ezer forintos pályakezdői bért ígér a buszvezető-aspiránsoknak a járműveken kiragasztott hirdetésében - most ehhez hozzáfűzték, hogy „ez a fizetés pedig a munkában töltött évek után növekedni fog, beosztástól függően elérheti a nettó 350–400 000 Ft-ot is.”

Tehát ez már nem a pályakezdői bér, és egyáltalán, valószínűleg nem is a sofőri. Aztán ismét előhozzák azt is, hogy adnak cafeteriát, hozzátartozóknak ingyen bérletet, és a vidéki dolgozóknak munkásszállást.

Ez az egyre hangsúlyosabb toborzóakció azért szükséges, mert annyi minden más cég mellett a BKV is komoly munkaerőhiánnyal küzd, nagy számban vándorolnak ki a sofőrök külföldre a jobb megélhetés reményében, az itthonmaradtak pedig öregszenek. A BKV közleménye emiatt aztán a mesés fizuk belengetése mellett odagorombított egy kicsit a szakszervezeteknek is, akik egyes tevékenységeikkel elősegítik a járművezetők elvándorlását.

Mint írják, a szakszervezetek ezen tevékenységét „felelőtlen magatartásnak” tartják, mert azzal, ha egyes vezetők elmennek, az itthoniak rosszabb helyzetbe kerülnek.

„A külföldi munkavállalás esetén ugyan a jövedelem magasabb lehet, azonban a megélhetés költségei is nagyobbak, emellett pedig érzelmi teher, hogy a más országban munkát vállalóknak hátra kell hagyniuk családjukat, otthonukat is” - újságolják még el, hogy az ég kék, a fű zöld, a víz pedig nedves.

Forrás: mfor.hu