A munkabeszüntetés a nemzetközi járatokat érinti, ahol szünetel a kiszolgálás az étkező- és hálókocsikban.

Ma éjfélig biztosan folytatódik a sztrájk a MÁV-Start Utasellátó Központnál. A Vasúti Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Hír TV-nek elmondta: továbbra sincs megegyezés az állami céggel.

Azt követelik, hogy a vasúttársaság álljon el létszámleépítési elképzeléseitől az utasellátónál, és adjon magyarázatot arra, hogyan lett a korábban közel 5 milliárdos nyereséges vállalkozásból több százmillió forintos veszteséget termelő egység.

A munkabeszüntetés a nemzetközi járatokat érinti, ahol szünetel a kiszolgálás az étkező- és hálókocsikban. A tervezett elbocsátás több mint száz vasutast érinthet.

„A MÁV-Startnak az álláspontján nem változott az ügyben, hogy meg szeretné szüntetni gyakorlatilag az utasellátót, én azt érzékelem, hogy ma már a MÁV-Start menedzsmentjén kívül ezzel senki nem ért egyet, akár a sajtóban megjelent cikkeket, akár utasvéleményeket, akár egyéb ezzel foglalkozó véleményét meghallgatva ezt mindenki elhibázott döntésnek tartja, és a kollégáink is úgy gondolják, hogy tovább fenn kell tartani ezt a sztrájkhelyzetet” – ismertette Halasi Zoltán.

Forrás: HírTV