Van olyan iskola, ahol 12 tanár hiányzik, a pedagógushiány már a fővárost is elérte – erről számolt be a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában. Galló Istvánné szerint egyelőre megoldást jelentene, ha engednék a tanárokat nyugdíj mellett dolgozni, de az is világos, hogy nem sikerült vonzóvá tenni a szakmát, az életpálya modell megbukott. A tanárhiány kapcsán az Eduline írt arról, hogy már az apróhirdetési oldalakon, például a Vaterán és a Jófogáson próbálnak tanárokat keresni az iskolák.

 Galló Istvánné beszélt arról is, hogy nem lehet mit tenni az ellen, hogy nem hosszabbították meg Broszman Györgynek, a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum igazgatóhelyettesének mandátumát, amiért nem adta le időben a vagyonnyilatkozatát.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke

A Klebersberg Központ 2016-ban előírta, hogy minden igazgató és igazgatóhelyettes köteles vagyonnyilatkozatot készíteni, Broszman György a 24.hu-nak beszélt arról, hogy idén elfelejtette leadni a szükséges papírokat és nem fogadták el tőle az utólagos nyilatkozatot sem, így három évig nem tölthet be vezető pozíciót az intézményben.

A volt igazgatóhelyettes szerint a Klebersberg Központ bosszúból járhat el így, mivel a pedagógustüntetések idején az első sorban volt és ő olvasta fel a tanárok petícióját. 

Galló Istvánné, a PSZ elnöke a Reggeli Gyorsban arról beszélt, hogy a vagyonnyilatkozatot kötelezővé tevő jogszabály borzalmas, de sajnos be kell tartani.

Forrás: Klubrádió