Eredménytelenül zárult a kollektív munkaügyi vita szeptember 5-i fordulója is, így a VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezete a munkabeszüntetés ismételt meghosszabbításáról döntött, ami így 2017. szeptember 6-án 23:59-ig tart - adta hírül a szakszervezet.

Augusztus 31. óta a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója változatlanul elutasítja megegyezési törekvéseinket; aznap jelentettük be ugyanis a munkáltatónak, hogy felfüggesztjük a sztrájkot abban az esetben, ha a zrt. a székelyföldi magyarságot az anyaországgal összekötő Corona Intercityből augusztus 28-tól váratlanul kivett étkezőkocsit ismét közlekedtetni fogja, valamint garantálja, hogy a szerelvényben szeptember 9 után is közlekedik hálókocsi, és egyúttal hajlandó szakszervezetünkkel érdemi tárgyalásokat folytatni az Utasellátó jövőjéről - közölte a szakszervezet.

Elgondolkodtató, hogy a cégvezetés által készített éves üzleti beszámolókban soha nem szerepelt, hogy a nemzetközi személyszállítás veszteségbe forduló pénzügyi eredményeinek hátterében az Utasellátó állna - ezzel pedig nemcsak a munkavállalókat, hanem a tulajdonost is megtévesztették.

Ismételten és nyomatékkal kérjük a MÁV-Start vezérigazgatóját, hogy tanúsítson minimum semleges magatartást sztrájkoló munkatársai irányába, ne próbálja őket eltántorítani az Alaptörvényben biztosított sztrájkjoguk gyakorlásától, és vonja vissza a megfélemlítésükre kirendelt biztonsági őrséget - közölte a VDSzSz Szolidaritás.