Iskolaközpontokat hozna létre a kormány a kistelepüléseken, legalábbis ez derül ki az Új Nemzeti Alaptanterv koncepciójából – erről a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke beszélt a HírTV Reggeli járat című műsorában.

Galló Istvánné szerint ezekbe a központokban a kistelepülések hetedik, nyolcadik és kilencedik évfolyamos iskolásait tömörítenék össze. A szakszervezeti vezető megismételte: nem tudni, hogy kik készítik az előzetes tantervet – ők is csak külön kérésre kapták meg a 2,4 milliárd forintért készülő tervezetet.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke

„Az iskolaközpontok olyan nagyobb településeken olyan nagyobb iskolák, ahol fogadnak a hetediket, nyolcadikos, ha 9 évfolyamos az általános iskola, akkor a kilencedikes tanulókat. Na most, hogy valami készül, azt abból sejtjük, hogy itt a tanévnyitás kapcsán bejelentették, hogy igen nagy pénz, majdnem 80 milliárd forintot fognak intézmények felújítására, bővítésére, tanterem bővítésre, uszoda, tornatermek építésére szánni. Azt vélelmezzük, hogy ezt a pénzt azokra az intézményekre fogják rákölteni, ahol ezeket az iskolaközpontokat létrehoznák” – mondta Galló Istvánné.

Forrás: HírTV