Milyen bugyi van ma rajtad? – kérdezik tiltakozók azokon a lapokon, amelyeket csütörtökre virradóra a Fővárosi Ítélőtábla Markó utcai épületének minden ajtajára, minden termére kiragasztottak ismeretlenek – írja a HVG.

Az Országos Bírósági Hivatal elnökén számon kérik, miért kellett megalázó öltözködési útmutatók sorát vásárolni nyolcmillió forintért. Handó Tünde a jelek szerint jobban kiborította az igazságszolgáltatásban dolgozókat a dizájnercsapat előírásaival, mint módszeresen kiépített túlhatalmával (bár e tény ellen is perelnek egyesek Strasbourgban és a magyar Alkotmánybíróságon). A bugyi-gate a jelek szerint érzékenyebben érintette őket, mint az integritási szabályzat és az elvárt ítéletszám.

Ahogy a hvg.hu elsőként megírta, Handó Tünde vezérlete alatt az OBH nyolcmillió forintért vásárolt egy kézikönyvet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) dizájnercsapatától, hogy egységessé tegye a bíróságok arculatát. A bugyutaságokat tartalmazó brossúra legmegalázóbb része az volt, amelyben egy hétre összeállítják a dolgozó ruhatárát, számszerűsítve a kívánt ruhadarabokat, még a fehérneműt is. Utóbbi esetben például nőknek az öt munkanapra gondosan öt bugyit javasolnak, amelyek lehetőleg fehérek, feketék vagy testszínűek legyenek. De ugyanilyen ajánlás fogalmazódik meg a melltartókra (testszínű vagy fehér), trikóra (fehér), harisnyanadrágra (testszínű vagy fekete), bokafixre (testszínű vagy fekete), illetve pamutzoknira is (fekete).

Forrás: HVG