Béren kívüli juttatásokkal és családtámogatással segíti dolgozóit az Országos Mentőszolgálat, emellett az évek óta húzódó munkaruha-beszerzést is elindították – olvasható a Házipatikában.

Egyeztetést kezdeményezett a mentődolgozókat képviselő szakszervezetek vezetőivel az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Dr. Csató Gábor. Az egyeztetésen tájékoztatta a szakszervezetek megjelent képviselőit, hogy a kinevezése óta eltelt 8 hónapos időszakban komoly lépéseket tett a mentődolgozók anyagi-erkölcsi megbecsültségének, munkakörülményeinek javítása érdekében - olvasható a mentőszolgálat közleményében.

Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója

Fizetési bónusz és új munkaruha

„Az Országos Mentőszolgálat a dolgozók számára előnyösen módosította a béren kívüli juttatás módját és mértékét, szakmai protokollokat adott ki és készít folyamatosan a helyszíni betegellátást végző bajtársak munkájának támogatására. A fejlesztések során a mentőszolgálat a dolgozók hivatalos ügyintézését segítő, elektronikus szolgálati lapot vezetett be, a gyermekes kollégákat támogató nyári tábort szervezett, megállapodást kötött a mentődolgozók gyermekeinek részvételéről az Erzsébet Táborokban, a legnagyobb munkaterhelésű mentőállomások dolgozói számára fizetési bónuszrendszert alkotott, és újabb források bevonásával elindította az évek óta húzódó munkaruha-beszerzést is. Csató Gábor további sikerként emelte ki a szakdolgozói kamarai tagdíjak átvállalását, amelyet az ágazati egyeztetéseken a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete ért el” - írja a közlemény.

Az egyeztetésen az OMSZ főigazgatója sajnálatosnak és érthetetlennek nevezte, hogy miközben az OMSZ a minden mentődolgozó számára fontos döntésekhez (munkaruha sajátosságai, béren kívüli juttatások, terhelési bónusz elosztása és aránya stb.) kérte volna az érdekképviseletek véleményét, a megbeszélésen a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) nem jelent meg. A mentődolgozók érdekeit kizárólag Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ) elnöke képviselte. Az OMSZ főigazgatója felkérte a MÖSZ vezetőjét, hogy akár új javaslatokkal, akár konstruktív együttműködéssel továbbra is járuljon hozzá a mentődolgozók javát szolgáló célok megvalósításához - emelte ki a közleményben az Országos Mentőszolgálat.

Forrás: Házipatika