Ahhoz, hogy november elsejétől az egészségügyi dolgozók használni tudják az új elektronikus rendszert, legkésőbb október 20-ig igényelniük kell az e-személyit - hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Róka Sándor, II. kerületi hivatalvezető.

A hivatalvezető elmondta, Budapest Főváros Kormányhivatala időben felkészült a feladat végrehajtására. Ami a II. kerületet illeti, mintegy ezres nagyságrendben kell e-személyi igazolványt és háromszáz kártyaolvasót elkészíteniük.

Mint azt Róka Sándor ismertette, hivataluk már augusztusban felmérte az igényt és felhívta az érintett egészségügyi intézmények, szolgáltatók figyelmét a dokumentum beszerzésének fontosságára és a határidőkre. Mostanra mindössze egyetlen intézmény: a Budai Irgalmasrendi Kórház esetében áll az ügyintézés. „Az intézmény dolgozói közül 72-en igényeltek e-személyit szeptember folyamán, azonban nyilvántartásunk szerint 475 alkalmazottja van a kórháznak. Ezen belül nincs arról információnk, hogy hány főnek van még szüksége a dokumentumra. Azonban

ha október 20-ig nem igénylik az e-személyi igazolványt és nem kerülnek gyártásba, akkor november elsejéig nem készülnek el” – hívta fel a figyelmet a II. kerületi hivatal vezetője.

Kiemelte: ennek egyik kockázata, hogy a kormányablakban nagy dömping esetén veszélybe kerülhet az ügyfélkiszolgálás. Másik probléma, hogy november elsejétől a kórházban működési problémákkal szembesülhetnek azok a munkatársak, akiknek nem készült el határidőre az e-személyi igazolványa. (OP)