A projekt eredményeképpen két alapszak, négy mesterszak, nyolc szakirányú képzés és tizenegy rövid ciklusú képzés, tréning fejlesztése valósul meg – tudta meg a delmagyar.hu.

 A Szegedi Tudományegyetem a Gál Ferenc Főiskolával és az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel konzorciumban közel 400 millió forint támogatást nyert el a Duális és gyakorlatorientált felsőoktatási képzések fejlesztése és oktatási innováció a szociális munka és a segítő szakmák terén a dél-alföldi régióban című projekt megvalósítására. A cél a szociális munka és a segítő szakmák felsőoktatási képzéseinek tartalmi és módszertani átalakítása, a képzések gyakorlati tartalmának bővítése, valamint innovatív megoldások bevezetése.

Konkrétan a szociálismunkás-képzést igazítják a munkaerőpiaci igényekhez, megkönnyítik az átmenetet a tanulásból a munkába, illetve erősítik a szakmai oktatást és a képzési rendszert. A projekt eredményeképpen két alapszak, négy mesterszak, nyolc szakirányú képzés és tizenegy rövid ciklusú képzés, tréning fejlesztése valósul meg a következő két évben.

Forrás: delmagyar.hu