Az orvosi kamarától kért segítséget a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház, hogy sürgősen ügyeletes szakorvost találjanak a VI. Belgyógyászati Krónikus Osztályra - számolt be az RTL Klub. 

Csak ebben a kórházban 17 orvos és 26 szakdolgozó hiányzik a kórház álláshirdetései szerint, a belgyógyászati krónikus osztályra jelentkezőknek kiemelt fizetést is ajánlanak.

Az orvosi kamara elnökének korábbi becslése szerint közel 5 ezer orvos hiányzik a magyar kórházakból, rendelőkből, bár Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár korábban azt mondta, már megfordult a trend és egyre kevesebb orvos hagyja el az országot.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint akkor lenne elég orvos, ha több lenne a fizetésük, a szervezet elnöke, Dénes Tamás a csatornának azt mondta, örül, hogy magasabb bérért keresnek orvost a Bajcsy Kórházba, mert szerinte a béremelés az egyetlen járható út az orvoshiány megszüntetéséhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták: a kormány célja, hogy az ország gazdasági erősödésével tovább emelje az egészségügyben is a béreket, de részleteket nem közöltek.

Forrás: HVG