A közlekedési problémák miatt a Kábelgyártó Vasas Szakszervezet és a Vasas Szakszervezeti Szövetség április 25-én, szerdán 14 és 14.45 között demonstrációt tart a Házgyári út és a Henger utca kereszteződésében – tudta meg a veszpremkukac.hu.

A szakszervezetek már 2016 júliusában követelték a város döntéshozóitól, hogy kezdjenek valamit az észak-nyugati ipari park közlekedésével. A meghirdetett aláírásgyűjtés nyomására hamarosan terveket jelentett be az önkormányzat, de fejlesztéseket azóta csak az ipari társaságok végeztek.

2017-ben sorra dőltek a melegrekordok, és a beduguló kereszteződésekben rostokoló felhevült, levegőtlen buszokban tucatszám lettek rosszul a környékbeli cégek dolgozói.

Ismét egy meleg nyár közeleg, ezért a vasasok újfent ráirányítják a figyelmet a problémára. Javaslatuk szerint, ha a terheltebb időszakban elérhető lenne ideiglenes jelleggel rendőri vagy polgárőri forgalomirányítás, akkor a rosszulléteket meg lehetne előzni.

A rendezvény biztosítása miatti rendőri jelenlét és a velük megjelenő forgalomirányítás fel fogja gyorsítani a kereszteződés forgalmát, ezért a szükséges szemaforok kiépítéséig a demonstrálók emberi forgalomirányítás megszervezését kérik.

Lámpás forgalomirányítás kiépítése és zebra felfestése az út két oldalán elhelyezkedő buszmegállók miatt is indokolt lenne, illetve egy kanyarodósáv kialakítása is nagymértékben javítana a helyzeten. Ez nem olyan mértékű beruházás, amit a város és a jól prosperáló vállalatok ne engedhetnének meg maguknak a több ezer helyben dolgozó munkavállaló biztonsága érdekében.

Forrás: veszpremkukac.hu