Az InfoRádió Aréna című műsorában reagált az emberi erőforrások minisztere a szakszervezeti bérkövetelésre.

Nagyon sok kormánydöntés van, amelyik az élet legkülönbözőbb területein bérkorrekciókról szól - mondta az InfoRádió Aréna című műsőrában az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklóst arról a bérkövetelésről kérdeztük, amit a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete fogalmazott meg.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere

Az érdekképviselet bruttó 230 ezer forintos diplomás bérminimum bevezetésére tesz javaslatot a kormánynak.

A miniszter úgy fogalmazott:

olyan döntések születnek, amelyek a szociális, az egészségügyi, az oktatási ágazat és más ágazatokban dolgozók anyagi jövedelmeit növeli.

Korábban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke arról beszélt az InfoRádiónak, hogy

az ágazat sok területén kritikus a létszámhiány, akkora, hogy az már minden állampolgár életét megnehezíti. Mint mondta, jelenleg 4582 álláshely betöltetlen a legkülönbözőbb állami és önkormányzati területeken.

A szakszervezeti vezető szerint azonnali és általános béremelésre van szükség, mert a humán közszolgáltatásban csak akkor áll meg az elvándorlás és lesz szakképzett jelentkező, ha megfelelő lesz a kereseti lehetőség és nagyobb lesz az erkölcsi megbecsülés.

Forrás: infostart.hu

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!