Elutasítják a pedagógusok azt az elképzelést, amely szerint két héttel rövidebb lenne a nyári szünet az általános iskolai tanulók számára. A Népszava kedden ismertette a tervezetet, amely alapján kéthetes, „táborszerű” foglalkozásokkal rövidítené a nyári szünetet a kormány.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közleményben közölte, hogy a kötelező táboroztatási elképzeléseket a jelenlegi információk alapján elutasítja.

Mint írták, véleményük szerint ennek a problémánk a kezelését nem a közoktatás jelenlegi kapacitásának felhasználásával, a pedagógusokat sújtó újabb munkateher-növekedéssel kell kezelni.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a kérdésről mindenképpen egyeztetni kell az érintettekkel, így a szakszervezetekkel is. Erre legfőképpen azért van szükség, mert az elképzelés végrehajtása mostani ismereteink szerint

mind a munkavégzésre vonatkozó általános szabályok, mind pedig a közoktatás működését meghatározó jogszabályok és helyi, intézményi dokumentumok sokaságába ütközik.

Közölték továbbá, meglátásunk szerint a nyári táboroztatás programja értelmes felvetés, valós igény áll mögötte, de ezt a problémát nem a közoktatás keretein belül, hanem attól elkülönítve, új erőforrások bevonásával kell megoldani.

Forrás: 24.hu