Egyelőre nem lesznek kiképezve a családi életre nevelő kiképzők, és a NőKözPontok működését sem fogják szakértők támogatni. Eredménytelenül zárult ugyanis a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. nevű állami cég két részből álló beszerzése – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A beszerzéseket a „Családbarát ország” projekt keretében írták ki, amit a kormány uniós pénzből finanszíroz, a támogatási szerződés tanúsága szerint összesen 6,2 milliárd forintból. “Az Európai uniós forrásból megvalósuló Családbarát ország projekt nem kisebb feladatot tűz ki célul, mint a családbarát Magyarország megteremtését” – olvasható a projektet bemutató honlapon.

Az első részben olyan céget kerestek, ami összetoborozta volna a “családi életre nevelés és kapcsolati kultúra fejlesztése képzés” képzőit. Egészen pontosan 40 trénerre lett volna szükség, akik elvégzik a “80 órás Családi életre nevelés és kapcsolati kultúra fejlesztése képzéshez kapcsolódó képzők képzését”.

A kiképzett trénereknek ezer főt kellett volna továbbképezniük „családi életre nevelésből”:

általános és középiskolai tanárokat, osztályfőnököket, szociálpedagógusokat, mentálhigiénés segítőket, védőnőket, óvodapedagógusokat. A megbízásra több vállalat is jelentkezett, de mindegyik több pénzt kért, mint amennyi forrás rendelkezésre áll.

A képzések, amiket a trénereknek tartaniuk kellett volna, az alábbi témaköröket járták volna körbe:

  • Társas kapcsolatok, kommunikáció, konfliktuskezelés,
  • Önismereti és érzelmi intelligencia,
  • Jellem és értékrend,
  • A család működése,
  • Változások és veszteségek kezelése,
  • Szexualitás,
  • Veszélyek és devianciák.

A második részben a NőKözPontoknak becézett műhelyekbe (a “Nők a családban és a munkahelyen című standard eljárásrendű felhívás kedvezményezettjei”) és a Családbarát ország projekt régióközpontjaiba kerestek szakértőket. A megbízásra egyetlen cég sem jelentkezett.

Forrás: zoom.hu

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!