Információink szerint a Honvédkórház vezetése a kifizethető óradíjak megemelésével segítené Zacher Gábor utódát a Sürgősségi Betegellátó Centrum stabilizálásában. Úgy tudjuk: a kórház vezetése ma reggel az óradíjak jelentős emelésére tett ajánlatot – olvasható a Népszavában.

 Valamint azonnal kisteherautókat indítanak a HM raktárába, hogy onnan műszereket és eszközöket hozzanak az osztályra, valamint

a menedzsment azt is ígérte, hogy fölgyorsítja azokat a közbeszerzéseket, amelyekkel jelentősen javítható a betegellátás.

Egyes forrásaink szerint Zacher Gábor utódaként, az osztályvezetésére kijelölt Burány Béla a feladat elvállalásának feltételéül szabta az osztályon zajló munka bérezésének jelentős javítását.

Úgy tudjuk az intézmény vezetése azt ígérte, hogy szeptember elsejétől a vezető sürgősségi szakorvosoknak az eddigi 5000 forintos óradíját 13 ezerre, a szakorvosok 4000 forintos óradíját tízezerre növelik.
A megbeszélésen elhangzott, hogy a nővérek túlmunkájának kifizetése is megtörténik.

Mint emlékeztes: elszámolási hiba miatt az ápolók nem kapták meg az osztályon az önkéntes túlmunka díjaikat. A mendezsment a ma reggeli megállapodás ellenében reméli, hogy megszűnik a kórház sürgősségi osztályán a szakember hiány, és ezzel jelentősen javul az ellátás. Az önkéntes túlmunkát fölmondó aneszteziológusokkal és traumatológusokkal – úgy tudjuk – eddig még nem történt hasonló megállapodás. Így, ha a sürgősségin flottabbá is válhat az ellátás, a műtőkben nem csökken a feszültség.   

Cikkünk nyomán...

A Népszava cikke nyomán – melyből kiderült, fölmondták az önkéntes túlmunka szerződéseiket a Honvédkórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosai – levélben fordult Kun Szabó István vezérőrnagyhoz, az MH Egészségügyi Központ parancsnokához a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. A BRDSZ szerint a cikk tartalma nagy megdöbbenést keltett a kórházi dolgozók körében, emellett felkeltette a rendvédelemben dolgozók érdeklődését is, emiatt

az érdekképviselet azonnal egyeztetésre hívta az ágazat többi szakszervezetét, valamint a kórház vezetését, ugyanis a szokásos, negyedéves, szeptember végén esedékes beszámoló időpontját túlságosan távolinak tartotta a kialakult helyzetben.

Kun Szabó István kedden este reagált a BRDSZ megkeresésére, s azt állította, hogy a Honvédkórház vezetése folyamatosan a problémák megoldásán dolgozik, egyben felhívta a figyelmet a szakszervezeti levél állításainak pontatlanságára, s nehezményezte, hogy az érdekképviselet a válasz kötelező határidejének lejárta előtt a sajtóhoz fordult. A parancsnok egyúttal

elutasította az azonnal egyeztetéseket a szakszervezetekkel, s kijelentette, csak az eredeti, szeptember végi időpontban hajlandó tájékoztatni őket

a kialakult helyzetről és annak megoldási javaslatairól. - Vas András

Forrás: Népszava

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!