„Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa” - nyilatkozta Orbán Viktor a parlamenti folyosón a Népszabadság kérdésére, hogy bocsánatot-e kér-e a közoktatás állapotáért, ahogyan azt Pukli István kérte tőle.

A miniszterelnök tehát nem nem kér bocsánatot. „Olyan viccesen hangzott az egész” - mondta munkatársunk kérdésére. Arra, hogy de akkor sztrájk lesz, és az komoly dolog, Orbán Viktor mindössze annyit mondott, „én jövök dolgozni”, azaz nem csatlakozik az iskolák elé tervezett sztrájkhoz, illetve, polgári engedetlenségi mozgalomhoz.  

Puklis István a Tanítanék mozgalom nevében intézett ultimátumot március 15-én a Kossuth térről a miniszterelnökhöz és Áder János köztársasági elnökhöz. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója lapunknak nem sokkal a bejelentése után többek között azt mondta: „az erő már a Tanítanék mozgalom mögött, azaz mögöttünk  van”. Magáról a sztrájkról Pukli István azt prognosztizálta, hogy minden bizonnyal meglesz, nem valószínű ugyanis, hogy Áder János, vagy Orbán Viktor bocsánatot kérnének.

Ami a március 30-ára való felhívását illeti, az igazgató mondta, általános sztrájkra gondolnak. „Álljon le az élet az országban, a villamosvezetők, mozdonyvezetők, orvosok, az egészségügyben és minden más ágazatban dolgozók sztrájkoljanak abban az egy órában”. A március 30-ai sztrájkot sztrájksorozat követheti, és „ezek már nemcsak egyórásak lesznek” - mondta Pukli István.

Forrás: Népszabadság