Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezet szerint a helyzet tarthatatlan

Szidják a troli-vezetőket a változtatások miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. szeptember 25. szerda, 14:32

 A BKK szakmailag átgondolatlan változtatásai miatt naponta szidalmazzák és köpködik a trolibusz-vezetőket. A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke szerint a helyzet tarthatatlan - értesült a HavariaPress.

   A BTDSZ vezetője szerint népszerűtlen, ráadásul a forgalmi utasítással ellentétes feladatokra kényszeríti a fővárosi trolibusz-vezetőket a BKK. A szakmailag átgondolatlan változtatások miatt naponta szidalmazzák, leköpdösik, sőt megdobálják az utasok a sofőröket.

  A vezetőkre számos olyan feladatok róttak, amik nem munkaköri kötelességük, ráadásul nehezítik, gyakran kifejezetten akadályozzák a zökkenőmentes közlekedést. Ilyen például az első ajtós felszállás, amiről egy ideje már nem tájékoztatják az utasokat - a BKK leszedette a járművek oldaláról a matricákat -, ezért azt hiszik, a sofőr hanyagságból nem nyitja ki a hátsó ajtókat. Az első ajtós felszállás miatt a sofőröknek közel 50 fajta jegyet, bérletet és speciális utazási engedélyt kell ismerniük és ellenőrizniük. Az ismeretanyagot egy kétszer kétórás tanfolyamon tanították meg nekik, amit az ellenőrök három heti intenzív tanfolyamon sajátítanak el. A BKK álruhás ellenőrei ráadásul lekamerázzák a sofőröket, és hibát észlelve a munkáltatók bonusz-malusz csökkentéssel, végül pedig pénzmegvonással sújtják őket.
 
   Egy másik vitákra okot adható intézkedés, hogy a trolibuszon nem szállítható egyszerre babakocsi és kerékpár. Amennyiben ez a helyzet adódik, a sofőrnek meg kell állnia, és leszállítania a kerékpáros akkor is, ha előbb szállt föl és érvényesítette pótjegyét. Míg a biciklis le nem száll, a jármű nem mehet tovább.

   A szakszervezet elnöke szerint a helyzet tarthatatlan, a szakszervezet törvényi hátteret követel a megnövekedett feladatokhoz, s azt, hogy a BKK szüntesse meg azokat a szabálytalanságokat, amelyek akadályozzák a sofőrök munkáját, s a budapestiek zavartalan utazását.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szidják a troli-vezetőket a változtatások miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector