Startlaphoz Csatlakozz!

Valódi megoldást várnak

Szűcs Viktória: a hálapénz szánalmas és megalázó

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. október 22. kedd, 14:41

Valós a bölcsődei dolgozók bérproblémája, de a szakszervezetek valódi megoldást várnak, nem hálapénzt – írja közleményében a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete.
 
   A napokban Erőss Gábor, a Párbeszéd Magyarországért (PM) Társadalompolitikai Kabinetjének vezetője blogján azt írta, hogy a bölcsődei dolgozók bérproblémájának egyik megoldása a hálapénz lenne.

   A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint a hálapénz, mint a dolgozók ellehetetlenülését és elvándorlását megakadályozó lehetséges megoldási javaslat szánalmas és megalázó. A hálapénz a korrupció melegágya, ami megengedhetetlen. A bölcsődei dolgozók bérrendezésére azonnali, valós megoldást kell találni, és nem arra biztatni a szülőket, hogy borítékokat dugdossanak dolgozóink zsebébe - áll a szakszervezet közleményében.

Kevés és nem differenciált a dolgozók bére

   Az ágazatot érintő probléma, hogy 2008-óta az illetmények nem változtak és a minimálbér bruttó összegének emelkedése – mely az egykulcsos adó miatt nettó növekedést nem jelent - egybemossa a béreket. Ebből adódóan ma, egy pályakezdő, egy tíz éve pályán lévő, illetve egy közel harminc éves bölcsődei tapasztalattal rendelkező felsőfokú szakképzettségű kisgyermeknevelő mindösszesen a szakmunkás bérminimumot, bruttó 114 ezer forintot (nettó 73 ezer forintot) visz haza éppúgy, mint szinte valamennyi, a bölcsődei nevelést-gondozást kisegítő dolgozó.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szűcs Viktória: a hálapénz szánalmas és megalázó.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector