Április 18-áig várják a BKV szakszervezetek, hogy megérkezzen az a forrás, mely az elvárt béremeléshez szükséges, ha ez nem történik meg sztrájkba lépnek. Gulyás Attila a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, még nem találkozott a főpolgármesterrel, de remélik, hogy lesz esély egyeztetni. Hozzátette, pesszimista, szerinte nem kapják meg a pénzt 18-áig.

Nemes Gábor az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke a Vasárnapi Híreknek azt mondta: a sztrájk bejelentése csak „színjáték”, a háttérben egyeztet Gulyás Attila VTDSZSZ-elnök és Tarlós István. „Gulyásék máskor is cserbenhagytak már minket, nem állnak ki a dolgozóik mellett”. Szerinte lesz kormányzati beavatkozás: kapni fog a BKV és a főváros is egy kevés pénzt, de ez nem fogja megállítani a roppant kevés fizetés miatt külföldre készülő kollégákat.

Erre reagálva Gulyás Attila azt mondta, sosem álltak ki a többi szakszervezet mögül, azt azonban elismertem, hogy volt olyan eset, amikor a buszos szakszervezetek sztrájkoltak, ők azonban nem. De akkor is tudtak volna tagjaik csatlakozni a sztrájkhoz.

Forrás: Klubrádió