Tovább egyeztetnek a Volán szakszervezetek és a munkáltató a bérfejlesztésről és egy sztrájk esetén nyújtandó elégséges szolgáltatásról - mondta Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezetek elnöke, a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Elmondta: a hétfői tárgyaláson a munkáltató elmozdult a korábbi bérajánlatáról, ezért jövő hétfőn folytatják az egyeztetést, addig írásban rögzíti mindkét fél az álláspontját.

Baranyai Zoltán a tárgyalások eredményességére való tekintettel nem közölt részleteket az ajánlatokról, annyit azonban hangsúlyozott, hogy elmozdulás történt, ezért nem jelentették még be a sztrájkidőpontot.

A Volán-társaságok munkavállalóit érintő 2016. évi bértárgyalások február 1-jén kezdődtek meg.

A Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma február 9-én arról tájékoztatott, hogy sztrájkbizottságot alakítottak, mert eredménytelen volt a bértárgyalás, a munkáltatói ajánlat és a munkavállalói oldal követelése nem közeledett.

A munkavállalói szervezet február 16-án azt közölte, hogy folytatja a sztrájk megkezdett előkészületeit, mert a munkáltató akkori béremelési ajánlatát még tárgyalási alapnak sem tekintik, a sztrájkbizottság pedig kezdeményezte a munkabeszüntetéshez szükséges kötelező egyeztetési eljárás lefolytatását.

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.