Startlaphoz Csatlakozz!

Ha pozitívan szeretné értékelni, vagy másoknak ajánlani oldalunkat, kérjük kattintson a +1 gombra! (Ehhez bejelentkezett Google-fiók szükséges.) Köszönjük! Mi a Google +1?

 


„Megalapozott és ésszerű béremelést szabad végrehajtani”

A Emmi szerint folyamatos az egyeztetés a szociális terület bérrendezéséről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. október 08. kedd, 07:56

 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzetgazdasági Minisztérium között folyamatos az egyeztetés a szociális terület bérrendezési lehetőségeiről, az ország gazdasági erejét meghaladó kiadásokat azonban nem lehet vállalni - közölte az Emmi Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

    A minisztérium budapesti, Akadémia utcai épülete előtt hétfőn a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság tartott megmozdulást a szociális ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért, az ágazati bérrendezésért, valamint a kormányzattal való érdemi párbeszédért. A rendezvény zárásaként Balog Zoltán miniszternek írt petíciót adtak át a tárca képviselőjének.

    Az Emmi közleménye szerint a súlyos gazdasági helyzet elkerülése után a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók béremelése jó irányba halad, és más ágazatban dolgozók fizetését is növelni szeretné a kormány. „Ezt azonban nem lehet külföldről felvett hitelekből megtenni” - szögezte le a tárca, hozzátéve: „a szocialisták kétszer követték el ezt a hibát, mindkétszer majdnem tönkrement az ország, ami a bérek kifizetését is veszélyeztette”.

    Ezért csak megalapozott és ésszerű béremelést szabad végrehajtani, és míg ezt nem teszi lehetővé a gazdasági növekedés, addig lakástámogatást adnak a közszolgáknak, így a szociális dolgozóknak is - írta az Emmi, hozzátéve: ha a megfelelő fedezet rendelkezésre áll a bérrendezéshez, arról minden érintettet haladéktalanul tájékoztatnak.

    Az államtitkárság a közleményében arra is kitért, „a kormány a szociális területen dolgozóknak is segít és segített azzal, hogy az elmúlt három esztendőben évente emelte a minimálbért, visszaállította a családi adókedvezményt és bevezeti annak járulékra való kibővítését, valamint a rezsicsökkentést”. Az Erzsébet-program keretében pedig csaknem 500 millió forint támogatás jutott a szociális intézményekben dolgozók üdültetésére - írták.

    Ezen felül a kormányzat és a szakterület döntéseinek eredményeképpen az elmúlt években a tárgyi feltételek és a munkakörülmények javításában is számos előrelépés történt. Kiemelték például, hogy országszerte 28 milliárd forint értékben a jövő év végéig több ezer új és több ezer felújított bölcsődei helyet adnak és adtak át. Ezzel egy időben a négy év alatt összességében ezer új munkahely is létrejön. 2011-től évi 95 millió forint többlettámogatást kapnak az autista lakóotthonok, és nagymértékben javítja a munkakörülményeket a bentlakásos intézmények számára eljuttatott mintegy kétezer ágy - olvasható az Emmi közleményében.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Emmi szerint folyamatos az egyeztetés a szociális terület bérrendezéséről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector