A cseh Skoda lengyel vendégmunkásokat is importál nagy tervei megvalósításához. Aki bírja a három műszakot, az az alapbérén felüli juttatásokkal együtt combos fizetésre számíthat.

Hosszú története során soha nem ért el olyan jó pénzügyi eredményeket a cseh Skoda autógyár, mint 2017-ben - adta hírül a lengyel onet.pl portál. A vállalat tavalyi évét értékelő sajtókonferencián a további tervekről beszámoltak, ezek között arról, hogy lengyel munkásokat toboroznak három gyárukba. A cég magas fizetéseket ígér.

A Skoda 19 újdonsággal akarja elkápráztatni az autósokat és elkezdi gyártani a Volkswagen-csoport többi vállalatának is az új elektromos meghajtó rendszerek összetevőit. A fejlesztések több munkáskezet igényelnek, ezért keresnek új dolgozókat Lengyelországban is. A toborzás márciusban kezdődött.

Több száz ajánlatot kaptak a lengyel munkások, köztük fényezők, termelésvezetők, karosszériások és mások. Néhány ajánlathoz még lakást is kínálnak a jelentkezőknek. Ugyanakkor a cseh gyárakban három műszakban kell dolgozni.

A bérezés mindezért nagyon vonzó: az alapfizetés 29 ezer korona, ami 4750 zlotyval egyenértékű. Ugyanakkor ez csak egy része annak, amit a cseh autógyártóknál keresni lehet, ugyanis a munkaadó széles prémiumcsomagot is kínál. A délutáni és éjszakai műszakpótlékokkal és a jutalommal együtt a fizetés átszámítva elérheti a 8000 zlotyt (600 ezer forint).

Forrás: napi.hu

 

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.