Tóth Bertalan a legnagyobb szakszervezeti konföderáció, a MASZSZ elnökével találkozott. „Hetek óta tiltakozunk, módosító indítványokat nyújtunk be a munkavállalók érdekében, hogy újabb sérelmüket megakadályozzuk”- közölte szerdán a szocialista párt. Mint írják, folyamatosan egyeztetnek a munkavállalók érdekképviseleti vezetőivel, legutóbb Tóth Bertalan, a párt elnöke Kordás Lászlóval, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnökével tárgyalt – olvasható az ATV oldalán.

Az MSZP kifogásolja, hogy a kormány „leépíti a cafeteria rendszerét, ami miatt havonta több tízezer forinttal kevesebbet kapnak majd a munkavállalók”. Hozzáteszik: a jövő évi adótörvény javaslata szerint számos béren kívüli juttatás kedvezményes adózása megszűnik. Ebbe a körbe tartozik az étkezési utalvány, a helyi bérletek támogatása, az iskolakezdési támogatás, az egészség- és nyugdíjbiztosítási pénztárak támogatása, továbbá a százezer forintos, készpénzben adott támogatás lehetősége is.

A párt szerint az intézkedés kárvallottjai a munkavállalók, a közszférában dolgozók, a kisvállalkozók és "kényszervállalkozók", illetve a kultúra és a turizmus egyes ágazatai lesznek.

A közleményben kijelentik: az MSZP támogatja a munkavállalók érdekvédelmi harcát és a szakszervezeteik törekvéseit.

Ha demonstrációkra kerül sor a szakszervezetek részéről, úgy azt mi minden szempontból jogos és támogatandó eszköznek tartjuk

- írják, majd hozzáteszik: az MSZP programjában „kiemelt szerepet kaptak a dolgozói jogok, egy új – a szakszervezetekkel előzetesen egyeztetett – Munkatörvénykönyve, és a fizetések folyamatos emelése”.

Forrás: ATV

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.